Het vinden van geschikte vervangers is voor veel onderwijsorganisaties ieder keer weer een enorme uitdaging. Ook bij de vaak al aanwezige vervangingspools is een tekort aan personeel, maar ook uitzendbureaus kunnen niet of nauwelijks meer voorzien in een personele behoefte.

KlasseKracht is een organisatie die bemiddelt tussen ZZP’ers en opdrachtgevers in het onderwijs. We ondersteunen gedreven ZZP’ers in hun ondernemerschap en helpen onderwijsorganisaties in de zoektocht naar tijdelijk personeel. Omdat ons concept nieuw is op de markt zijn we momenteel drukdoende met het enthousiasmeren van potentiële opdrachtnemers; de docenten en leerkrachten.

De docenten en leerkrachten uit onze pool zijn zowel beschikbaar voor acute en kortdurende vervanging, als voor vervanging voor een langere periode. De voordelen voor een schoolbestuur zijn divers en meer flexibiliteit kunt u niet krijgen. Omdat onze leerkrachten en docenten enkel en alleen voor een klas staan, is er geen sprake van het hoge 21% btw-tarief. Het tarief dat onze docenten vragen is marktconform en voor beide partijen zeer scherp. KlasseKracht berekent een kleine bemiddelingsvergoeding  per ZZP’er.

Heeft u interesse in onze dienstverlening dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier. We nemen binnen 48 uur contact met u op om te bepalen of en op welke manier we u kunnen helpen. Heeft u al een fijne collega die u graag wilt behouden maar vanwege de regelgeving niet mogelijk is, ook dan onderzoeken we graag met u de mogelijkheden.

Onze ZZP’ers zijn overigens altijd in het bezit van een VOG verklaring, deze zullen zij ook altijd vooraf aan u overleggen voordat zij daadwerkelijk bij u aan de slag gaan.

Vervanging Wet DBA
De Wet DBA wordt vervangen door een nieuwe regelgeving voor ZZP’ers.

Voor ZZP’ers met een hoog tarief (waarschijnlijk meer dan 75 euro per uur) in combinatie met een kortere duur (minder dan een jaar) van de overeenkomst of een hoog tarief in combinatie met het niet verrichten van reguliere bedrijfsactiviteiten wordt een ‘opt out’ voor de loonbelasting en de werknemersverzekeringen ingevoerd.
Voor ZZP’ers boven het ‘lage’ tarief (hoger dan € 18,00 per uur) wordt een opdrachtgeversverklaring ingevoerd. Deze verklaring wordt ingevuld via een webmodule en moet aan opdrachtgevers vóóraf zekerheid geven van vrijwaring van loonbelasting en premies (tenzij de webmodule niet naar waarheid is ingevuld).

Bent u bang voor boete’s en/of naheffingen indien u voor de nieuwe wet DBA een zzp-er zou aannemen, dat is niet nodig. Klik hier over wat de belastingdienst hierover schrijft.

Handhaving wet DBA verder uitgesteld tot 1 januari 2020, lees hierover verder op de site van de belastingdienst.